domingo, 23 de enero de 2011

Incursions al Parc Natural del Cadí-Moixeró

Doncs un altre matí impressionant fent una bona volta per alta muntanya amb molt bona companyia, el poeta del corriol li diuen, el Xavier Martorell (Martox). És una passada poder anar al Cadí amb un mestre on aprens infinitat de camins, muntanyes... Quedem ben d´hora i marxem cap a Gresolet, és un dels dies més freds de l´any i es nota, ens pelarem de fred?? Arribem a les vuit del matí al Refugi i les temperatures marquen -8º, ara el que més preocupa és el vent, però de moment sembla que ens respectarà, almenys a 1200metres, al cim ja en parlarem. Sortim ràpidets per entrar en calor ràpidament tot seguint el tram dels Cavalls que pugen fins el Coll de la Bauma, 300m d+ on ja ens hem tret el fred de sobre. Tinc un mono de muntanya flipant, tota la setmana tencat en una habitació fent "rodillo" fa que et tornis mig boig, així que quan et deixen pel bosc (com em deia el Martox) sembles un cavall desbocat. Un cop al Coll de la Bauma seguim a l´esquerra per un sender local (marques blanques i verdes) i ja veiem que aquí la cosa trempa de mala manera, ens agafem als pals i amunt.








El Xavier posant amb el gran Pedraforca al seu darrera, les vistes són una passada. De moment seguim pujant, el cami és dret però és molt agradable de pujar entremig de bosc alpí, a més el vent no bufa, el sol apreta i ens trobem enmig d´un dia espectacular. Anem salvant els 1300 metres d+ que ens portaràn fins al cim del Comabona tot xerrant de les nostres aventures i amics koales. S´ha de dir que a part d´una petita encigalada el cami està molt ben marcat i desbrossat, o sigui que no s´ha de tenir cap mena de problema per fer cim.





Un cop anem guayant alçada i fer un gir per canviar de vessant el vent comença a fer aparició i la sensació tèrmica al cos baixa de cop, fem una parada i ens abriguem, no sigui que quedem congelats. Com podeu veure semblavem dos "leucocitos" jajajaja.



Un cop arreglats seguim directes cap a l´espectacular pas de Tancalaporta, on aqui ja xafarem neu, estem a l´espera de que no ens trobem gaire gel, ja que no portem raquetes ni grampons, o sigui que esperem que les sabatilles s´agafin bé a la neu o sinó patirem. Les vistes aquí són una passada, a més el Cadí és nostre, no s´hi veu n´hi una ànima. A la segona foto es pot veure al Xavier amb el Puigterrers al darrera 2498 metres.







Jo mateix apunt de coronar l´objectiu del dia, el Comabona 2.554 metres, després d´estar pujant un parell d´hores on el circuit és realment maco, una mica exigent però sense cap pas gaire complicat, sobretot sense neu.



El Xavier mirant la millor opció de passar la carena, es nota el grau d´experiència :) Un cop salvats aquests petits obstacles que ens trobem aconseguim el nostre objectiu, arribem al cim de Comabona, allà tirem un parell de fotos cada un però el vent ens fa descendir ràpidament ja que allà d´alt el fred és brutal. Seguim direcció cap a la zona Pedregosa, on el Xavier té controlat un caminet que va directe cap al Colell, sense haver d´agafar la baixada dels Cavalls. Fem un descens bastant directe per la vall, sense haver-hi el cami gaire marcat, anem seguint alguna fita i en moment ja som als prats a sota del Pedraforca.







Del Colell agafem la pista i ens decidim a trotar els dos, cosa que jo fa tres setmanes que no faig. No les tinc totes, però arrenquem i les sensacions semblen que de moment són bones. Arribem al trecant on pots seguir cap a Estasen o cap a Gresolet pel sender local, agafem aquest cami i tirem cap baix. El corriol és espectacular, el que al cap d´una estona es fa pista i així en un parell de kms arribarem un altre cop a sobre el refugi on tenim el cotxe.





Ha estat un matí impressionant amb bona companyia i coneixent el Cadí una miqueta més. Seguirem fent excurcions el cap de setmana aparcant l´esquí de muntanya fins que nevi. Vam fer una bona volteta on ens van sortir 16,5km amb 1.426 metres d+, gens malament per anar escalfant les cames i adaptant-nos als reptes d´aquest any on em sembla que caminarem molt perquè de còrrer poc. Fins la pròxima.

3 comentarios:

  1. Bona ressenya, va sortir rodó, fins la pròxima !

    ResponderEliminar
  2. Ja veus Oscar preciós, pujant com que ens tocava el sol si estava molt bé. Ara a d´alt fotia un vent polar que ens va deixar pelats :)

    Xavier espectacular circuit, ens hem de xupar CAdí-Moixeró a tope, fins la propera.

    ResponderEliminar