sábado, 19 de septiembre de 2009

Matagalls-Montserrat (83,4km 5980d+/-)

Dissabte 19 de setembre, porto 3 o 4 dies amb uns nervis impressionants, ja sé que mai no he fet una distància tant bestia, però em veig més que preparat per acabar-la i amb un bon temps. A més he d´acabar per nassos, ja que necessito els punts per poder fer l´any que ve l´UTMB, se m´ha ficat al cap i la gent que em coneix sap de sobres que quan em capfico amb alguna cosa no paro fins aconseguir-la. El dia comença perfectament podent deixar el cotxe a l´estació del cremallera a Monistrol i on un Bus em portarà fins a Collformic on tenim hora guardada al restaurant per dinar i carregar piles per la travessa. Arribo a Monistrol i començo a conèixer a tot el grup de correcats que puja amb el mateix bus, Kiskejr, fuentesss, LIEHBERR, Xeix, grampi, l´Egaco ... i no se si em deixo algú, molt bona gent. Comença el trajecte cap a un dels meus objectius fixats per aquesta temporada, quins nervis!!! Després d´un viatge molt plàcid arribem a Collformic i anem a buscar el dorsal, fot un fred que pela allà d´alt. Un cop amb els papers arreglats anem al restaurant a fer un bon tiberi. A mig dinar apareix el Carles de Martorell, també "nerviosillo". Fem la xarradeta i marxem cap a la sortida a veure companys d´altres curses o travesses. Em trobo el gran mestre Angel Moreno (on m'ho vaig passar de puta mare a la marxa capderec) on em presenta el fiera del Carles Claveria (Clave) molt ben parits tots. Ens fem unes fotos i vaig trobant-me coneguts i em van presentant correcats, Caloreta, Sioux ... A les 17:30 comença la marxa. A mi s'em fa molt pesada l´espera, surto a les 18:43 i encara falta estona. Cada Minut va sortint gent i és un no parar... 18:43, ja era hora. Pam surto i ja em trobo una cua espectacular al corriol. Sergi tranquil, que falta molt. Arribo a la pista i començo a fotre-li una mica de canya ja que el Pedro m´havia aconsellat que al principi corrès una mica per adelantar el màxim de gent possible sinó faria moltes cues als corriols. Vaig fent a un bon ritme sense passar-me pel pla de la calma, (perquè hi han 3000 persones, perquè aquest pla fa honor al seu nom) i així entre cues, esperes i adelantaments, arribo a Aiguafreda km16.


Espectacular avituallament de corredors.cat a càrrec del Buff, Jordipapiol i Massa, foto de rigor que em tira en Jordi, agafo una mica de coco i xocolata, em presento amb el Buff, xarrem 2 minuts i foto el camp direcció pla de la garga km21,5 on hi ha la primera pujadeta un pel forta, s'em fa de nit i ja li foto canya al frontal... Collons quin "pepino", gràcies a Manel que és el comercial de LED LENSER i me'n va portar un perquè el provès. I no vegis com em va anar de bé, un 10!! Continuo a un ritme comode i van passant els km i vaig adelantant gent, tot i que de nit és un pèl pesat, però em trobo molt bé. Desprès d´anar passant controls, i menjant als avituallaments lo just perquè no m´entra gaire cosa, només líquids, arribo al coll de Matafaluga km36,6 i on començo la baixada (on se´m farà molt i molt llarga) fins a Sant Llorenç Savall, punt mig de la cursa i on hi ha un gran avituallament, massatges i molt bona animació km45,3. Paro i agafo un parell de gots de coca-cola i xocolata, entrepans no perquè se que no me´ls podré menjar. Menjo, estiro una miqueta i em poso un compeed a la planta del peu dret perquè se m´està fent una ampolla i abans que vagi a més... Em trobo amb el Xevi de DIEDRE i tirem junts ja fins quasi al Monestir, ens anirem passant l´un a l´altre però molta estona junts. Porto ja unes 7 hores de marxa i em trobo sobrat, el cos em demana que li foti més canya però sort que encara tinc el cap fred i decideixo seguir com fins ara. Arribem a les Arenes i se que aqui comença una pujada llarga i bastant dreta on diuen que el que arriba a d´alt del coll de la Grua km57,4 bé de forces ja té la marxa a la butxaca. O sigui que em mentalitzo i comencem a tirar amb el Xevi anar passant gent i parlant del gran crak de l´Ultratrail, en Kilian Jornet.



Avituallament corredors.cat amb en BUFF (Foto del JordiPapiol)


Se´m fa curtissima i no gaire dura, tal com me l´havien pintat. Arribem a d´alt i amb en Xevi ens mirem volguent dir que això ja estava superat, arribem a l´havituallament dels "donuts" i parem a menjar alguna cosa, uns quants estiraments, omplir la camelback i cap al coll del Queixal km65 on em repeteixo que ja és l´ultima pujada a part de la del Monestir (que tantes vegades he fet). Aqui engeguem i començo a fotre-li canya perquè ja veig que em queden uns 18 km i si revento ja acabaré caminant. arribo a Vacarisses km71,9 i tinc una gana de mil dimonis, clar com que quasi no he menjat res en tota la nit, aqui semblo un desesperat i començo a endrapar com un animalot. FATAL!!!! Fins aqui havia fet una cursa molt ben preparada i amb molt de cap, però aqui la vaig cagar de ple i ho acabaria pagant. Marxo de Vacarisses i començo a veure que l´estomac em fotarà una mala jugada, vaig corrent però cada vegada el ritme és més patetic fins que decideixo acabar la meva aventura caminant a bon ritme. Amb penes i treballs caminant, mig trotant arribo a Monistrol km 78,6, mai m´hagués pensat que m´alegraria tant de veure un poble, i això que em quedava una pujadeta al Monestir dura, dura. Començo a enfilar com les formigues, xino xano perquè ara el cos si que ja no tira ni "patrás", però amb satisfacció de saber que ja ho tinc al sac. Ultim control abans d´arribar al Monestir on tenen una festa montada impressionant i això m´acaba d´ajudar a arribar fins a dalt. Km 83,4 SIIIIIIIIIIIIII!!!!! Ho hem aconseguit, no porto ni un any amb això de la muntanya i ja tinc la primera Matagalls-Montserrat al sac.
11 hores 30 min de sacrifici i comprensió per per part meva i sobretot per la meva familia, la meva xicota Meritxell i així espero un nou crak a la muntanya jajajaja el Jan, pobret. Gràcies a tots perquè he aconseguit sentir-me d´allò més bé amb mi mateix aconseguint aquest repte, tot i que amb aquest esport és pateix de collons!!! Gràcies també amb un bon amic, el Carles on me´l vaig trobar al Monestir i on també havia acabat molt bé, gràcies a la seva xicota la Montse i al seu germà per portar-me a l´estació del cremallera, sinó encara estaria allà a d´alt. La pròxima d´aqui dues setmanes a Cavalls del Vent. ¡¡¡¡Estem ben bojos!!!!

8 comentarios:

  1. Sergi, molt bona crònica tio. Ara a rebentar a CdV, que segur que serà que si.

    Salut i kms a tope !!!!

    ResponderEliminar
  2. Gracies Carles, haviam com van els cavalls, li tinc moltes ganes després del fiasco de l´estiu. Ja t´explicare.

    ResponderEliminar
  3. Sergi, muy buena crónica, espero que en Cavalls sepas regular igual y toma nota en tema comida, que sea frugal para evitar malas digestiones, pero amenudo, para evitar desfallecimientos.
    No es por meterte presión, pero en tu estado actual de forma, puedes estar por debajo de las 13 horas, y la noche te puede pescar pasado Gresolet, que es un tramo que no has hecho pero es de los menos perdedores.

    Ánimo y que te vaya muy bien.

    Pedro

    ResponderEliminar
  4. Muchas gracias Pedro, pero 13 horas es muy poquito, intentaremos hacerlo lo mejor que se pueda. Tengo un dilema, bastones o no?

    ResponderEliminar
  5. Campió!!!
    A la muntanya s'ha de menjar bé sempre! És indispensable tiu!
    Veig q ja tens algun contacte q et deixa material. A veure si t'esponsoritzaran aviat :)
    Ens veiem dissabte a Bagà! Al final farem uns gintònics!

    ResponderEliminar
  6. Moltes felicitats, molt bon temps !
    Ara sort a Cavalls, disfruteu el màxim possible.

    Salut!

    ResponderEliminar
  7. Sí senyor!!!!!! Gràcies per tivar de mi quan estava "fora de servei"...Al final vam baixar de les 12 hores...L'any que ve baixem de les 11 amb un parell. A veure si ens veiem en alguna ultra més...jo vaig a la marxassa el 17 d'octubre i segur que m'apunto a la rupit-taradell del 15 de novembre que és preciosa...
    Per cert com t'ha anat el cavalls???? Deus tenir agulletes eh???? jejeje
    Salut i muntanya!

    Xevi de Diedre

    ResponderEliminar
  8. Ei xevi company, em vaig trencar al km30, anava de puta mare però se´m van enrampar els abductors i vaig haver d´acabr caminant quasi 50km. Al final 15h 30 min i almenys la vaig poder acabar. Ara això si ben tocat jajajaja. Ara a recuperar-se i a la marató de Sant Llorenç. cuida´t i ens veiem

    ResponderEliminar